Kasvinsuojeluainerekisteri
 
Hakuohjeita  
 
Valmiste

 Perustiedot   Rajoitukset   Varoajat   Luokitus ja merkinnät   Yhteystiedot   Myyntipäällys    

Perustiedot
 Valmisteen nimi:  Maatilan Deltametriini
 Rekisterinumero:  3188
 Tehoaine(et):  Deltametriini   (Määrä: 50 g/l   CAS: 52918-63-5 )
 Käyttötarkoitus:  Tuhohyönteisten, kuten kirvojen, kahukärpäsen, ripsiäisten, rapsikuoriaisen, kärsäkkäiden, kirppojen, luteiden, kaali- ja herukkakoin, sääskien, hernekääriäisen, kaali-, porkkana-, sipuli- ja juurikaskärpäsen, porkkanakempin, kaali-, lanttu- ja naurisperhosen, ruskohaiskiaisen, vattukuoriaisen, karviaiskoisan, ansarijauhiaisen ja sienisääsken sekä punkkien, torjuntaan ristikukkaisilta öljykasvi-, vilja-, herne-, valkokaali-, punakaali-, kukkakaali-, savojinkaali-, ruusukaali-, parsakaali-, lanttu-, nauris-, porkkana-, keltasipuli- (eli ruokasipuli eli kepasipuli), punasipuli-, salottisipuli-, valkosipuli-, varhaissipuli-, purjo-, sokerijuurikas-, punajuurikas-, mansikka-, vadelma-, punaherukka-, mustaherukka-, valkoherukka- ja karviaisviljelyksiltä, sienimöistä sekä koristekasveista kasvihuoneessa ja avomaalla.
 Valmistetyyppi:  Öljy-vesiemulsio (EW)
 Valmisteryhmä(t):  Tuhoeläinaineet (TEV)
 Alkuperäisvalmiste:  Decis Mega EW 50
 
Rajoitukset
 Vesistörajoitus:  Älä saastuta vesiä tuotteella tai sen pakkauksella. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä. Vesistöihin rajoittuvilla alueilla traktoriruiskulla ruiskutettaessa on jätettävä vesieliöiden suojelemiseksi käyttökohteesta riippuen 10-30 metrin suojaetäisyys vesistöihin (ks. tarkemmat ohjeet myyntipäällyksestä). Traktoriruiskun täyttöön vesistöstä ei saa käyttää ruiskun täyttölaitetta eikä ylijäänyttä ruiskutusnestettä tai ruiskunpesunestettä saa päästää vesiin.
 Eliövaroitus:  Kasvinsuojeluaine on haitallista hyötyniveljalkaisille. Mehiläisille ja kimalaisille vahingollinen kasvinsuojeluaine. Kukkivien kasvien käsittely sekä käyttö lähempänä kuin 60 m mehiläispesiä ilman mehiläishoitajan suostumusta on sallittu vain mehiläisten lentoajan jälkeen klo 21 ja 06 välisenä aikana.
 Muut rajoitukset:  Mansikka, vadelma, puna-, musta- ja valkoherukka on käsiteltävä ennen kukintaa. Valmistetta saa käyttää sokeri- ja punajuurikkaalla kerran, rypsillä ja rapsilla, viljoilla, herneellä, kaaleilla, mansikalla ja herkkusienellä enintään kaksi ja porkkanalla, perunalla, sipulilla, vadelmalla, puna-, musta- ja valkoherukalla ja karviaisella enintään kolme kertaa kasvukauden aikana. Käsittelyn toistaminen voidaan tehdä 14 vrk:n kuluttua ensimmäisestä paitsi perunalla 7 vrk:n kuluttua. Varoaika torjuntaeliöille on 8-12 viikkoa.
 Pakkausten hävittäminen:  Ylijäänyt, käyttökelvoton kasvinsuojeluaine viedään vaarallisen jätteen keräyspisteeseen ja tyhjät, huuhdellut myyntipakkaukset asianmukaiseen jätepisteeseen.
 
Varoajat
 Kasvikohtaiset varoajat:  Vadelma 7 vrk
Mansikka 3 vrk
Viljat 30 vrk
Peruna 14 vrk
Porkkana 7 vrk
Punajuurikas 30 vrk
Sokerijuurikas 30 vrk
Rypsi 45 vrk
Rapsi 45 vrk
Herne 10 vrk
Purjo 7 vrk
Kukkakaali 7 vrk
Mustaherukka 7 vrk
Herkkusieniviljelykset 3 vrk
Karviainen 7 vrk
Ruusukaali 7 vrk
Parsakaali 7 vrk
Valkokaali 7 vrk
Valkosipuli 7 vrk
Punakaali 7 vrk
Savoijinkaali 7 vrk
Keltasipuli 7 vrk
Punasipuli 7 vrk
Salottisipuli 7 vrk
Varhaissipuli 7 vrk
Valkoherukka 7 vrk
Punaherukka 7 vrk
 
Luokitus ja merkinnät
Katso valmisteen luokitus ja merkinnät oheisesta myyntipäällyksestä.
 
Yhteystiedot
 Rekisteröinnin haltija:  Chemfield Oy
 Edustaja(t):  Chemfield Oy
 
Myyntipäällys
 Myyntipäällyksen_teksti.pdf    Avaa dokumentti 

 Perustiedot   Rajoitukset   Varoajat   Luokitus ja merkinnät   Yhteystiedot   Myyntipäällys