Kasvinsuojeluainerekisteri
 
Hakuohjeita  
 
Valmiste

 Perustiedot   Rajoitukset   Varoajat   Luokitus ja merkinnät   Yhteystiedot   Myyntipäällys    

Perustiedot
 Valmisteen nimi:  Teldor
 Rekisterinumero:  1921
 Tehoaine(et):  Fenheksamidi   (Määrä: 500 g/kg   CAS: 126833-17-8)
 Käyttötarkoitus:  Mansikan, vadelman, herukoiden, tomaatin ja koristekasvien harmaahomeen torjuntaan. Minor use -käyttökohteet (off-label): Mansikan harmaahomeen torjuntaan kasvihuoneessa. Kurkun, avomaankurkun, paprikan, maustepaprikan, munakoison, kesäkurpitsan sekä tarhapavun harmaahomeen torjuntaan kasvihuoneessa. Harmaahomeen ja pahkahomeen torjuntaan lehtisalaateilla ja salaattikasveilla myös Brassicaceae-heimosta kuten rukola ja mitsuna, sekä babyleaf-tuotteet (sadonkorjuu enintään 8-lehtisinä) kasvihuoneessa ja avomaalla. Yrttien (kirveli, ruohosipuli, yrttiselleri, persilja, salvia, rosmariini, timjami, basilika, laakerilehti, rakuuna ja fenkolin lehdet, korianterin lehdet, tillin lehdet, kuminan lehdet, liperin lehdet, väinönputki, saksankirveli ja muut Apiaceae-heimon yrtit) harmaahomeen ja pahkahomeen torjuntaan avomaalla ja kasvihuoneessa. Karviaismarjan, karhunvatukan, japaninvadelman, mesimarjan, mesivadelman, sinivatukoiden, loganinmarjan, boysenmarjan, lakan ja pensasmustikan harmaahomeen torjuntaan avomaalla. Luumun harmaahomeen, kirsikoiden harmaahomeen sekä Monilia-taudin torjuntaan sekä viiniköynnöksen (viinirypäleen) harmaahomeen torjuntaan avomaalla. Kasvitautien torjuntaan metsätaimitarhoilla.
 Valmistetyyppi:  Ruiskutejauherae (WG)
 Valmisteryhmä(t):  Kasvitautiaineet (KT)
 
Rajoitukset
 Vesistörajoitus:  Älä saastuta vesiä tuotteella tai sen pakkauksella. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä. Vesistöihin rajoittuvilla alueilla traktoriruiskulla ruiskutettaessa on jätettävä vesieliöiden suojelemiseksi käyttökohteesta riippuen 3-30 metrin suojaetäisyys vesistöihin (ks. tarkemmat ohjeet myyntipäällyksestä). Traktoriruiskun täyttöön vesistöstä ei saa käyttää ruiskun täyttölaitetta eikä ylijäänyttä ruiskutusnestettä tai ruiskunpesunestettä saa päästää vesiin.
 Muut rajoitukset:  Herukkapensaita ei saa ennen sadonkorjuuta käsitellä myöhemmin kuin viikko kukinnan päättymisestä. Valmistetta saa käyttää mansikka-, vadelma ja herukkaviljelmällä sekä koristekasveilla enintään kaksi kertaa, tomaattiviljelmillä kolme kertaa kasvukauden aikana.
 Työhygieninen varoaika:  Käsittelyn jälkeen kasvustossa voi työskennellä ilman suojaimia kun ruiskutusneste on kuivunut kasvustosta ja kasvihuonetta on tuuletettu kahden tunnin ajan. Vähimmäisaika 4 tuntia.
 Pakkausten hävittäminen:  Ylijäänyt, käyttökelvoton kasvinsuojeluaine viedään vaarallisen jätteen keräyspisteeseen ja tyhjät, huuhdellut myyntipakkaukset asianmukaiseen jätepisteeseen.
 
Varoajat
 Kasvikohtaiset varoajat:  Tomaatti 3 vrk
Mansikka 3 vrk
Vadelma 7 vrk
Kurkku 1 vrk
Avomaankurkku 1 vrk
Paprika 1 vrk
Maustepaprika 1 vrk
Munakoiso 1 vrk
Kesäkurpitsa 1 vrk
Tarhapapu 1 vrk
Salaatit ja salaattikasvit myös Brassicaceae –heimosta 3 vrk
Yrtit 3 vrk
Karviainen 7 vrk
Karhunvatukka 7 vrk
Japaninvadelma 7 vrk
Mesimarja 7 vrk
Mesivadelma 7 vrk
Sinivatukka 7 vrk
Loganinmarja 7 vrk
Boysenmarja 7 vrk
Lakka 7 vrk
Pensasmustikka 7 vrk
Luumu 7 vrk
Kirsikka 7 vrk
Viiniköynnös 21 vrk
 
Luokitus ja merkinnät
Katso valmisteen luokitus ja merkinnät oheisesta myyntipäällyksestä.
 
Yhteystiedot
 Rekisteröinnin haltija:  Bayer A/S Bayer CropScience
 Edustaja(t):  Berner Oy
 
Myyntipäällys
 Myyntipäällyksen_teksti.pdf    Avaa dokumentti 
 Käyttöohje_MinorUse.pdf    Avaa dokumentti 

 Perustiedot   Rajoitukset   Varoajat   Luokitus ja merkinnät   Yhteystiedot   Myyntipäällys