Kasvinsuojeluainerekisteri
 
Hakuohjeita  
 
Valmiste

 Perustiedot   Rajoitukset   Varoajat   Luokitus ja merkinnät   Yhteystiedot   Myyntipäällys    

Perustiedot
 Valmisteen nimi:  Mavrik
 Rekisterinumero:  1850
 Tehoaine(et):  Tau-fluvalinaatti   (Määrä: 240 g/l   CAS: 102851-06-9)
 Käyttötarkoitus:  Käyttöohjeessa mainittujen tuhohyönteisten torjuntaan viljoilta, syys- ja kevätrypsiltä, syys- ja kevätrapsilta, herneeltä, pavulta, valko-, kukka-, parsa- ja ruusukaalilta, omenalta ja päärynältä sekä koloradonkuoriaisen torjuntaan perunalta ainoastaan viranomaisten ohjeiden mukaisesti.
 Valmistetyyppi:  Öljy-vesiemulsio (EW)
 Valmisteryhmä(t):  Tuhoeläinaineet (TEV)
 Rinnakkaistuontivalmiste(et):  Maatilan Tau-F
 
Rajoitukset
 Vesistörajoitus:  Älä saastuta vesiä tuotteella tai sen pakkauksella. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä. Vesistöihin rajoittuvilla alueilla traktoriruiskulla ruiskutettaessa on jätettävä vesieliöiden suojelemiseksi käyttökohteesta riippuen 5-30 metrin suojaetäisyys vesistöihin (ks. tarkemmat ohjeet myyntipäällyksestä). Traktoriruiskun täyttöön vesistöstä ei saa käyttää ruiskun täyttölaitetta eikä ylijäänyttä ruiskutusnestettä tai ruiskunpesunestettä saa päästää vesiin.
 Muut rajoitukset:  Valmisteen myöhäisin käyttöajankohta on öljykasveilla kukinnan alkaessa. Omenalle, päärynälle, valko-, kukka-, parsa- ja ruusukaalille valmistetta saa käyttää kerran, muilla kasveilla korkeintaan kaksi kertaa kasvukauden aikana. Kukkakaalilla varoaika lasketaan ensimmäisestä keruusta. Resistenssin hallinta: Valmisteen (tehoaineryhmä 3A, pyretroidit) käytössä on kiinnitettävä erityistä huomiota resistenssinhallintaan ja sen takia käsittelyjen määrä on minimoitava vuorottelemalla käyttöä muiden, vaikutustavaltaan (MoA) eri tehoaineryhmään kuuluvien, valmisteiden kanssa.
 Pakkausten hävittäminen:  Ylijäänyt, käyttökelvoton kasvinsuojeluaine viedään vaarallisen jätteen keräyspisteeseen ja tyhjät, huuhdellut myyntipakkaukset asianmukaiseen jätepisteeseen.
 
Varoajat
 Kasvikohtaiset varoajat:  Kaalit 7 vrk
Tuoreherne 7 vrk
Peruna 7 vrk
Kuivattu herne 14 vrk
Papu 14 vrk
Viljat 30 vrk
Omena 30 vrk
Päärynä 30 vrk
Syysrypsi 60 vrk
Kevätrypsi 60 vrk
Syysrapsi 60 vrk
Kevätrapsi 60 vrk
 
Luokitus ja merkinnät
Katso valmisteen luokitus ja merkinnät oheisesta myyntipäällyksestä.
 
Yhteystiedot
 Rekisteröinnin haltija:  ADAMA Registrations B.V.
 Edustaja(t):  Hankkija Oy
Rautakesko Oy
Raisioagro Oy
 
Myyntipäällys
 Myyntipäällyksen_teksti.pdf    Avaa dokumentti 

 Perustiedot   Rajoitukset   Varoajat   Luokitus ja merkinnät   Yhteystiedot   Myyntipäällys