Kasvinsuojeluainerekisteri
 
Hakuohjeita  
 
Valmiste

 Perustiedot   Rajoitukset   Varoajat   Luokitus ja merkinnät   Yhteystiedot   Myyntipäällys    

Perustiedot
 Valmisteen nimi:  Amistar
 Rekisterinumero:  1836
 Tehoaine(et):  Atsoksistrobiini   (Määrä: 250 g/l   CAS: 131860-33-8)
 Käyttötarkoitus:  Käyttöohjeessa mainittujen kasvitautien torjuntaan kevät- ja syysohralla, kauralla, rukiilla ruisvehnällä, syys- ja kevätvehnällä, siemenheinällä, syys- ja kevätrapsilla ja -rypsillä, sinapilla, öljypellavalla, unikolla, perunalla, herneellä, pavulla ja härkäpavulla. Minor use -käyttökohteet (off-label): Kasvihuonetuotannossa: -koristekasvien sienitautien torjuntaan -mansikalla harmaahomeen, härmän ja mustalaikun torjuntaan -kurkulla, avomaankurkulla ja kesäkurpitsalla härmän ja lehtihomeen torjuntaan -kurpitsalla härmän ja lehtihomeen torjuntaan -tomaatilla, paprikalla ja maustepaprikalla harmaahomeen, härmän, tomaattiruton ja -syövän, lehtipoltteen, pahkahomeen ja lehtihomeen torjuntaan Avomaalla: -vadelmalla, karhunvatukalla ja muilla Rubus-suvun marjakasveilla härmän, harmaahomeen ja versotaudin torjuntaan -avomaankurkulla, kesäkurpitsalla, muilla kurpitsoilla ja pattisonilla härmän ja lehtihomeen torjuntaan -mustajuurella lehtilaikkutautien torjuntaan -mukulasellerillä lehtilaikkutautien torjuntaan -retikalla, retiisillä ja piparjuurella, mustalla retikalla, japaninretikalla eli daikonilla valkoruosteen, lehtihomeen ja lehtilaikkutautien torjuntaan -maa-artisokalla ruosteen torjuntaan -sikurilla härmän ja ruosteen torjuntaan -endiivillä lehtihomeen ja seittimädän torjuntaan -babyleaf-tuotteilla pahkahomeen, lehtihomeen ja lehtilaikkutautien torjuntaan -fenkolilla lehtilaikkutautien ja pahkahomeen torjuntaan -parsalla lehtilaikkutautien ja ruosteen torjuntaan -mangoldilla lehtilaikkutautien torjuntaan -kardonilla eli ruotiartisokalla härmän torjuntaan -kyssäkaalilla valkohomeen, ruosteen ja lehtilaikkutautien torjuntaan -kuminalla pahkahomeen torjuntaan -yrteillä lehtilaikkutautien, lehtihomeen ja ruosteen torjuntaan -mintulla ruosteen torjuntaan -kamomillalla, kehäkukalla ja hunajakukalla härmän torjuntaan -mäkikuismalla ja lupiinilla Colletotrichum gloeosporioides -ruton torjuntaan Koristekasveilla taimistotuotannossa ja avomaalla: -ruosteen, härmän ja lehtilaikkutautien torjuntaan Perunan perunaseitin ja mustapistetaudin torjuntaan käsittelemällä maa istutuspenkissä siemenmukulan ympäriltä.
 Valmistetyyppi:  Suspensiokonsentraatti (SC)
 Valmisteryhmä(t):  Kasvitautiaineet (KT)
 Rinnakkaistuontivalmiste(et):  Maatilan Strobi AM
 
Rajoitukset
 Vesistörajoitus:  Älä saastuta vesiä tuotteella tai sen pakkauksella. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä. Vesistöihin rajoittuvilla alueilla traktoriruiskulla ruiskutettaessa on jätettävä vesieliöiden suojelemiseksi 10 metrin suojaetäisyys vesistöihin. Koska pääosa valmisteen vesistökuormituksesta johtuu pintavalunnasta, suojaetäisyyttä ei voida kaventaa käyttämällä tuulikulkeumaa vähentäviä suuttimia. Traktoriruiskun täyttöön vesistöstä ei saa käyttää ruiskun täyttölaitetta eikä ylijäänyttä ruiskutusnestettä tai ruiskunpesunestettä saa päästää vesiin. Suositus: Pintavaluntaa ehkäisevä suojaetäisyys suositellaan toteutettavaksi esimerkiksi monivuotista kasvillisuutta kasvavana kaistana, joka perustetaan viimeistään käsittelyä edeltävänä syksynä.
 Muut rajoitukset:  Resistenssin hallinta: Atsoksistrobiini kuuluu QOL (Quinone outside Inhibitors) –fungisideihin, FRAC-ryhmään 11, joiden riski resistenssin kehittymiselle on korkea. Resistenssin kehittymisen välttämiseksi suositellaan käytettäväksi tankkiseosta tai ruiskutusohjelmaa valmisteen kanssa, jolla on erilainen vaikutustapa.
 Pakkausten hävittäminen:  Ylijäänyt, käyttökelvoton kasvinsuojeluaine viedään vaarallisen jätteen keräyspisteeseen ja tyhjät, huuhdellut myyntipakkaukset asianmukaiseen jätepisteeseen.
 
Varoajat
 Kasvikohtaiset varoajat:  Siemenheinä 35 vrk
Peruna 7 vrk
Kevät- ja syysohra 35 vrk
Kaura 35 vrk
Ruis 35 vrk
Ruisvehnä 35 vrk
Syys- ja kevätvehnä 35 vrk
Tuleentuneena korjattavat herne, papu ja härkäpapu 35 vrk
Syysrapsi 21 vrk
Kevätrapsi 21 vrk
Syysrypsi 21 vrk
Kevätrypsi 21 vrk
Sinappi 21 vrk
Öljypellava 21 vrk
Unikko 21 vrk
Ilman palkoja korjattava tai sen kanssa korjattava tuore herne 14 vrk
Ilman palkoja korjattava tuore papu 14 vrk
Palkoineen korjattava tuore papu 7 vrk
Tarkista minor use -käyttökohteiden varoajat alla olevista minor use -käyttöohjeista 0 vrk
 
Luokitus ja merkinnät
Katso valmisteen luokitus ja merkinnät oheisesta myyntipäällyksestä.
 
Yhteystiedot
 Rekisteröinnin haltija:  Syngenta Nordics A/S
 Edustaja(t):  Syngenta Nordics A/S
 
Myyntipäällys
 Myyntipäällyksen_teksti.pdf    Avaa dokumentti 
 Myyntipäällyksen_teksti_siirtymäajalla.pdf    Avaa dokumentti 
 Käyttöohje_MinorUse.pdf    Avaa dokumentti 
 Käyttöohje_MinorUse_peruna.pdf    Avaa dokumentti 

 Perustiedot   Rajoitukset   Varoajat   Luokitus ja merkinnät   Yhteystiedot   Myyntipäällys