Kasvinsuojeluainerekisteri
 
Hakuohjeita  
 
Valmiste

 Perustiedot   Rajoitukset   Varoajat   Luokitus ja merkinnät   Yhteystiedot   Myyntipäällys    

Perustiedot
 Valmisteen nimi:  Nissorun
 Rekisterinumero:  1815
 Tehoaine(et):  Heksytiatsoksi   (Määrä: 100 g/kg   CAS: 78587-05-0 )
 Käyttötarkoitus:  Vihannespunkin torjuntaan kurkulta, tomaatilta ja paprikalta kasvihuoneessa, mansikalta, vadelmalta sadonkorjuun jälkeen ja koristekasveista kasvihuoneessa ja avomaalla, sekä hedelmäpuupunkin torjuntaan omena-, päärynä-, kirsikka- ja luumuviljelyksiltä. Minor use -käyttökohteet (off-label): Punkkien torjuntaan puuvartisten kasvien taimilta metsätaimitarhoilla.
 Valmistetyyppi:  Ruiskutejauhe (WP)
 Valmisteryhmä(t):  Tuhoeläinaineet (TEV)
 
Rajoitukset
 Vesistörajoitus:  Älä saastuta vesiä tuotteella tai sen pakkauksella. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä. Vesistöihin rajoittuvilla alueilla traktoriruiskulla ruiskutettaessa on jätettävä vesieliöiden suojelemiseksi käyttökohteesta riippuen 3-30 metrin suojaetäisyys vesistöihin (ks. tarkemmat ohjeet myyntipäällyksestä). Traktoriruiskun täyttöön vesistöstä ei saa käyttää ruiskun täyttölaitetta eikä ylijäänyttä ruiskutusnestettä tai ruiskunpesunestettä saa päästää vesiin.
 Muut rajoitukset:  Valmisteen käytössä on huomioitava, että tomaatilla, kurkulla, paprikalla ja koristekasveilla valmistetta voi käyttää enintään kaksi kertaa kasvukaudessa, jotta vältetään aineelle kestävien vihannespunkkikantojen kehittyminen. Marjakasvien ja hedelmäpuiden käsittely sallitaan enintään kerran kasvukauden aikana resistenssin estämiseksi.
 Pakkausten hävittäminen:  Ylijäänyt, käyttökelvoton kasvinsuojeluaine viedään vaarallisen jätteen keräyspisteeseen ja tyhjät, huuhdellut myyntipakkaukset asianmukaiseen jätepisteeseen.
 
Varoajat
 Kasvikohtaiset varoajat:  Tomaatti 4 vrk
Paprika 4 vrk
Mansikka 14 vrk
Hedelmäpuut 30 vrk
Kasvihuonekurkku 4 vrk
 
Luokitus ja merkinnät
Katso valmisteen luokitus ja merkinnät oheisesta myyntipäällyksestä.
 
Yhteystiedot
 Rekisteröinnin haltija:  Berner Oy
 Edustaja(t):  Berner Oy
 
Myyntipäällys
 Ohje_MinorUse_Nissorun.pdf    Avaa dokumentti 
 Myyntipäällyksen_teksti.pdf    Avaa dokumentti 

 Perustiedot   Rajoitukset   Varoajat   Luokitus ja merkinnät   Yhteystiedot   Myyntipäällys