Kasvinsuojeluainerekisteri
 
Hakuohjeita  
 
Valmiste

 Perustiedot   Rajoitukset   Luokitus ja merkinnät   Yhteystiedot   Myyntipäällys    

Perustiedot
 Valmisteen nimi:  Serenade ASO
 Rekisterinumero:  3282
 Tehoaine(et):  Bacillus subtilis QST 713   (Määrä: 13,96 g/l   CAS: )
 Käyttötarkoitus:  Sienitautien torjuntaan mansikalla kasvihuone- ja tunneliviljelyssä, porkkanan ja salaatin viljelyssä avomaalla sekä tomaatin, paprikan ja munakoison kasvihuoneviljelyssä. Minor use -käyttökohteet (off-label): Sienitautien torjuntaan seuraavissa käyttökohteissa: purjosipuli, lehtiselleri, sipuli, salaatti kasvihuoneessa, parsa, kyssäkaali, munakoiso, tomaatti, paprika, kurkku, avomaankurkku, kesäkurpitsa, taimitarhat, palsternakka, lanttu, nauris, punajuuri, raitajuuri, keltajuuri, mukulaselleri, bataatti, piparjuuri, mansikka, herukat, vadelma, karhunvatukka, kurpitsa, jättikurpitsa, vesimeloni, keräkaali, kukkakaali, parsakaali, ruusukaali, savoijinkaali, kiinankaali, lehtikaali, pinaatti, yrtit, koristekasvit ja palkoineen korjattava papu.
 Valmistetyyppi:  Suspensiokonsentraatti (SC)
 Valmisteryhmä(t):  Kasvitautiaineet (KT)
 
Rajoitukset
 Vesistörajoitus:  Älä saastuta vesiä tuotteella tai sen pakkauksella. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä. Vesistöihin rajoittuvilla alueilla ruiskutettaessa on jätettävä vesieliöiden suojelemiseksi 3 metrin suojaetäisyys vesistöihin. Traktoriruiskun täyttöön vesistöstä ei saa käyttää ruiskun täyttölaitetta eikä ylijäänyttä ruiskutusnestettä tai ruiskunpesunestettä saa päästää vesiin.
 Muut rajoitukset:  Resistenssin hallinta: Riski, että taudinaiheuttaja kehittää resistenssin Bacillus substilis QST 713 bakteeria vastaan on matala; käytettäessä valmistetta on kuitenkin noudatettava hyvää kasvinsuojeluaineiden käyttötapaa. Toistuva saman valmisteen tai saman toimintamekanismin omaavan valmisteen käyttö saattaa johtaa resistenssin kehittymiseen. Tämän välttämiseksi suositellaan, että tasaisin väliajoin käytetään eri toimintamekanismin omaavia valmisteita joko tankkiseoksena tai vuorottelemalla valmisteiden käyttöä. Huomioi, että viljelytekniset toimenpiteet voivat vähentää riskiä mahdollisen resistenssin kehittymiseen.
 Pakkausten hävittäminen:  Ylijäänyt, käyttökelvoton kasvinsuojeluaine viedään vaarallisen jätteen keräyspisteeseen ja tyhjät, huuhdellut myyntipakkaukset asianmukaiseen jätepisteeseen.
 
Luokitus ja merkinnät
Katso valmisteen luokitus ja merkinnät oheisesta myyntipäällyksestä.
 
Yhteystiedot
 Rekisteröinnin haltija:  Bayer A/S Bayer CropScience
 
Myyntipäällys
 Myyntipäällyksen_teksti.pdf    Avaa dokumentti 
 Käyttöohje_MinorUse.pdf    Avaa dokumentti 

 Perustiedot   Rajoitukset   Luokitus ja merkinnät   Yhteystiedot   Myyntipäällys